در این مقاله می خواهیم به بررسی درمان میخچه و علل ایجاد آن در پای فرد بپردازیم و بدانیم که این ضایعه پوستی ، به چه دلیل و با چه نشانه هایی در پای فرد ایجاد می شود. شاید باور این موضوع برایتان مشکل باشد ، اما یکی از دلایل ایجاد میخچه واکنش طبیعی بدن ، برای محافظت از خودش است که با علائمی نظیر تورم ، قرمزی ، تاول و غیره ظاهر می شود ؛ به گونه ای که ایجاد آن ، با میزان فشار وارد شده بر پوست ، رابطه مستقیمی داشته و هرچه میزان فشار وارد شده به پا فرد بیشتر باشد ، حالت بیضی شکل آن افزایش می یابد. همچنین ، در صورتی که بیمار به تحریک مستمر ناحیه ای که این زائده در آن ایجاد شده بپردازد ، امکان بازگشت مجدد آن ، حتی پس از درمان میخچه وجود دارد. در حقیقت اگر شما ، جزو آن دسته افرادی هستید که مدت زمانی زیادی می ایستید یا از کفش های نامناسب استفاده می کنید ، احتمال ایجاد میخچه در پای شما بیشتر از دیگران خواهد بود که با مراجعه به باشار کلینیک در تهران ، می توانید در کمترین زمان به درمان میخچه اقدام کنید.
انواع میخچه کدامند؟
به نقل از متخصصان ، انواع میخچه عبارتند از:
میخچه پا: این عارضه به طور معمول در نواحی نظیر کناره انگشتان و یا قسمت بالایی پا ظاهر می شود که در ادامه میخواهیم روش های مختلف درمان میخچه توضیح داده و انواع آن ها را نام ببریم.
میخچه نرم: از مشخصه های این نوع می توان به رنگ سفید و بافت ارتجاعی آن اشاره کرد که اغلب میان انگشتان پا و بین انگشت های 4 و 5 ، به ابعاد 3 تا 9 میلیمتر ایجاد می شود. در حقیقت ، این عارضه اغلب در نواحی عرق کرده و تحت فشار رخ می دهد.
میخچه سخت: از مشخصه های ظاهری این زائده سخت می توان به رنگ زرد آن اشاره کرد که بسیار سفت و شبیه نخود است و به طور معمول در نواحی بالایی و کناری انگشتان پا ، کنار انگشت کوچک و گاهی در توپ پا ظاهر می شوند که علت اصلی ایجاد این نوع نیز ، اصطکاک کفش است. نام دیگر این نوع ، هلوما دوروم می باشد.
میخچه دست: این عارضه نیز از جمله مواردی است که گاهی ممکن است در روی پوست دست بدلیل ساییدگی در بازه زمانی طولانی ایجاد شود و درصد ایجاد آن در پوست دست ، کمتر از پوست پا می باشد. در حقیقت ، اگر شما جزو افرادی هستید که از دست خود زیاد استفاده می کنید ، ممکن است این عارضه به سراغتان بیاید. افرادی نظیر کارگران ساختمان ، باغبانان و ورزشکاران بیشتر از دیگر افراد ، با این ضایعه پوستی درگیر شده و به درمان میخچه اقدام می کنند.
میخچه کنار ناخن دست: میزان درد ایجاد شده در این مورد ، کمتر از سایر نواحی می باشد که با سفت شدن و زرد شدن پوست کنار ناخن مشخص می شود و فرد را در هنگام کار ، با درد مواجه کرده و آن ها را ناچار به درمان میخچه می کند.
علل ایجاد میخچه پا
هنگامی که فشار یا اصطکاکی به پا وارد می شود ، واکنش محافظتی طبیعی بدن برای جلوگیری از تاول و سایر آسیب های پوست ، بروز این عارضه است. مطابق توصیه پزشکان شایع ترین علت بروز میخچه پا ، پوشیدن کفش های نامناسب و تنگ است. در چنین حالتی ، پا دچار اصطکاک شده و این عارضه ایجاد می شود.
گاهی راه رفتن ، دویدن یا ایستادن بیش از حد طبیعی ، حتی با وجود پوشیدن کفش های مناسب ، منجر به شکل گیری این زائده می شود.
همچنین به بعضی از علائم رایج ، در تشکیل این ضایعه در ادامه اشاره شده است:
- افزایش وزن و بارداری
- پوشیدن کفش های نامناسب و تنگ
- پوشیدن دمپایی یا صندل به مدت طولانی
- پوشیدن کفش های پاشنه بلند
- عدم رسیدگی به قوس پا
- پوشیدن کفشهای بزرگ و گشاد
- نپوشیدن جوراب
- دویدن طولانی
- ایستادن زیاد
- استفاده از جوراب های نامناسب
- برهنه و بدون کفش راه رفتن
- افزایش سن
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
معمولاً این بیماری مشکلی بوجود نمی آورد ، ولی در بعضی موارد و به دلیل وجود برخی بیماری ها باید به پزشک خود مراجعه کنید. در شرایطی که زائده عفونی شده و درد زیادی دارد ، نیازمند درمان اساسی است و حتماً باید به پزشک مراجعه نمائید. همچنین در صورتی که به بیماری دیابت مبتلا هستید ، خیلی باید از پاهایتان مراقبت کنید. افراد دیابتی در صورت مشاهده هر گونه ضایعه مشکوک به میخچه پا ، باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند. بعلاوه کسانیکه مشکلات سلامتی دارند و در معرض عفونت و زخم هستند ، بایستی پس از مشاهده علائم مربوطه ، نزد پزشک مراجعه کنند.
جراحی میخچه پا
اگر شما تمایل زیادی به درمان میخچه دارید ، اما راهکاری برای آن پیدا نکرده اید ، خوب است بدانید که درمان آن با جراحی ممکن است ، اما گفتن این موضوع واجب است که تضمین خاصی برای عود نکردن دوباره این عارضه وجود ندارد و امکان ایجاد مجدد میخچه در پوست فرد وجود دارد. در این جراحی که بسیار ساده است ، پزشک ریشه این بیماری و پوست ضخیم شده را خارج کرده و جراحی را در مطب انجام می دهد. در واقع ، باید بدانید که انجام جراحی برای درمان میخچه ، در موارد نادری انجام شده و اغلب با دارو نیز قابل رفع است.
همچنین بیمار برای جلوگیری از ایجاد مجدد آن باید از کفش مناسب و جوراب های نرم استفاده کند. حتی پزشک گاهی پیشنهاد می دهد که از بافت های پلی استر یا پشمی بمنظور کاهش آسیب و قرمزی پا استفاده کنید. البته ممکن است علل ایجاد این زائده در پای بیمار ، به دلیل مشکلات ساختاری و اشکال در راه رفتن به وجود آمده باشد ؛ به همین دلیل مشورت با یک پزشک ارتوپدی می تواند در درمان میخچه و جلوگیری از عود کردن مجدد آن موثر باشد.
آیا درمان میخچه با لیزر در تهران امکان پذیر است؟
برای پاسخ به سوالاتان باید بگوییم که امروزه لیزر کاربرد زیادی دارد که حتی در درمان میخچه پا نیز حرفی برای گفتن دارد. در این روش ، پزشک این ضایعه پوستی را توسط پرتو لیزر می سوزاند و تمامی این مراحل ، توسط پزشک ، طی یک جلسه انجام شده و نتایج حاصل از آن نیز به سرعت قابل مشاهده خواهد بود.
فریز کردن میخچه پا در تهران چگونه است؟
اگر به دنبال درمان میخچه به وسیله داروهای بدون نسخه هستید ، از بین بردن این مشکل به وسیله ی پد های پوستی برای شما گزینه ای مناسبی است که در این روش می توانید با قرار دادن پد های پوستی روی زائده پوستی ، به سوزاندن و از بین بردن آن اقدام کنید. اما یکی از معایب این روش این است که احتمال عود کردن و بازگشت مجدد آن وجود دارد. یکی از راه های درمان این مشکل که اغلب پزشکان آن را توصیه می کنند ، کرایوتراپی و یا فریز کردن است که انجام آن در طولانی مدت توصیه نمی شود. در پایان خوب است بدانید که در این روش ، به دلیل وجود ضایعه و برآمدگی زیر پوست پا ، برطرف شدن دائمی این ضایعه های پوستی ممکن نیست ؛ بنابراین باید اظهار کنیم که مراقبت های بعد از درمان نیز در عدم بازگشت این بیماری موثر هستند.
پیشگیری از میخچه پا
مطابق توصیه بهترین متخصصان ، همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. برای جلوگیری از بروز این زائده ها نیز ، مواردی وجود دارند که با رعایت آن ها می توانید پوستی سالم و به دور از سایر ضایعه های پوستی داشته باشید و در نتیجه هیچگاه درگیر درمان میخچه پای خود نشوید. برخی از این پیشگیری ها به شرح زیر هستند:
- فرد باید هر روز به بهداشت پای خود توجه کرده و آن را با آب و صابون بشوید
- استفاده از کرم های مرطوب کننده و پودر تالک ، نقش مهمی در جلوگیری از عرق کردن پا و ایجاد این بیماری دارند
- پوشیدن کفش مناسب ، از واجبات است که از مشخصه های آن می توان به راحتی و اندازه بودن آن اشاره کرد که از هرگونه فشار به پا برای ایجاد چنین مشکلی پیشگیری می کند
- استفاده از جوراب طبی در خانه ، عامل دیگری برای جلوگیری از ایجاد آن می باشد
درمان خانگی میخچه پا
در ادامه مقاله با درمان میخچه پا بصورت خانگی آشنا می شوید. شما می توانید این عارضه را با مواردی نظیر سیر ، سنگ پا ، سرکه سیب ، زردچوبه و عسل ، روغن کرچک و جوش شیرین و غیره از بین ببرید که در ادامه به توضیح برخی از آن ها می پردازیم:
سیر برای درمان خانگی میخچه
یکی از راه های درمان میخچه ، سیر است که در این روش فرد باید یک سیر را له کرده و روی ضایعه ایجاد شده قرار دهد و در صورتی که به طور مداوم و در طی بازه زمانی مشخص اینکار را انجام دهد ، این زائده به کلی از بین می رود.
سنگ پا
در این روش ، فرد باید ابتدا پای خود را به مدت 10 دقیقه در آب گرم گذاشته و با استفاده از سنگ پا ، به درمان میخچه بپردازد. انجام این روش ، به تعداد دفعات سه الی چهار بار می توند این ضایعه پوستی را به کل از بین ببرد.
سرکه سیب و سنگ پا در درمان میخچه
در این روش ، فرد باید پای خود را به مدت زمان 15 الی 20 دقیقه ، در محلول سرکه سیب قرار داده و پس از آن با استفاده از سنگ پا ، آن ها را خارج کند.
روغن کرچک در درمان میخچه
به مدت 10 روز ، این روغن را توسط پنبه به روی ضایعه ایجاد شده قرار دهید و به درمان میخچه بپردازید. بمنظور راحتی کار می توانید از جوراب استفاده کنید .
لیموترش
- لیمو به دلیل خاصیت اسیدی، سلولهای مرده پوست را از بین میبرد و به نرم شدن میخچه کمک میکند.
- قبل از خواب، برش نازکی از لیمو را به اندازه میخچه ببرید و آن را روی محل مورد نظر قرار دهید.
- با استفاده از باند، لیمو را در جای خود محکم کنید و تا صبح صبر کنید.
- این کار را هر شب تکرار کنید تا میخچه به طور کامل از بین برود.
پیاز
- پیاز، آنتیبیوتیک طبیعی است که به از بین بردن عفونت و نرم شدن پوست کمک میکند.
- آب پیاز را با پنبه روی میخچه بمالید و به مدت دو روز روی آن بپوشانید.
- این کار باعث نرم شدن میخچه و از بین رفتن آن میشود.
آلوئه ورا
- آلوئه ورا، خاصیت ضد التهابی و مرطوبکننده دارد و به تسکین درد و التهاب میخچه کمک میکند.
- ژل آلوئه ورا را به طور مستقیم روی میخچه بمالید سپس با باند ببندید.
- این کار را چند بار در روز تکرار کنید.
روغن تربانتین
- روغن تربانتین، خاصیت ضد عفونیکننده و ضد التهابی دارد و به از بین بردن درد و التهاب میخچه کمک میکند.
- چند قطره روغن تربانتین را روی پنبه بریزید و آن را روی میخچه قرار داده و ناحیه مورد نظر را بانداژ کنید.
روغن ویتامین E
- روغن ویتامین E، مرطوبکنندهای قوی است که به نرم شدن پوست و بهبود میخچه کمک میکند.
- قبل از خواب، مقداری روغن ویتامین E را روی میخچه بمالید و جوراب نخی بپوشید.
- این کار را هر شب تکرار کنید تا میخچه از بین برود.
آسپرین
- آسپرین، خاصیت ضد التهابی دارد و میتواند به کاهش درد و التهاب میخچه کمک کند.
- 5 تا 6 عدد قرص آسپرین بدون روکش را له کنید و با مقادیر مساوی سرکه سیب و آب مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. خمیر را روی میخچه بمالید و با باند محکم کنید. سپس بعد از 10 دقیقه، خمیر را بشویید و با سنگ پا، میخچه را به آرامی بتراشید.